dr-Hamer Minden betegség egy trauma következménye? - Egészség Fejlesztő Klub

Az úgynevezett Hamer módszert a német Dr. Ryke Geerd Hamer fejlesztette ki, amely a betegségek, de különösen a rák pszichológiai hatások miatti kialakulásán alapul.

A Hamer módszer elvei szerint a beteg állapot válasz egy traumatikus eseményre, melyet a beteg tapasztalt meg a múltban. Bizonyos esetekben Hamer szerint vírusok és baktériumok is hatásosak lehetnek egy szorongásos állapot kezelésében. Hamer tézise szerint egy daganat mögött pszichológiai traumák állhatnak okként.

Hamer módszerének követői, melyet neveznek Germán Új Medicinának is, megtagadják a rák kezelését kemoterápiával vagy sugárkezeléssel, azzal az érvvel, hogy azok blokkolják az agyat. Bizonyos esetekben a szenvedésük enyhítésére szolgáló fájdalomcsillapítókat is elutasítják.

A Hamer módszer alapja a rák pszichoterápiával és homeopátiás gyógyszerekkel való kezelése. A Hamer módszer abból a tapasztalatból született, melyet felfedezője elszenvedett. A fia meghalt, miután egy vadászpuska elsült egy csónakban. Hamer szerint a fia halála okozta trauma volt az oka annak a daganatnak, amely felesége halálát eredményezte, valamint annak a ráknak, amelytől 1978-ban maga is szenvedett.

A tapasztalataira alapozva Hamer kidolgozta az új biológiai törvényeket:

1. Az első törvény egy drámai helyzetre, lelki traumára vonatkozik, amely képes feltűnni egyszerre három helyen: a pszichében, az agyban és a testben, amelytől kialakul egy betegség.

2. A második törvény a betegség szakaszaira utal, melyben van az aktív fázis, amikor az érzelmi konfliktust vagy traumát még nem oldották meg, és a gyógyulási fázis.

3. A harmadik törvény a metasztázisra (áttét) utal, különösen a másodlagos és harmadlagos rák esetében, amelyek a Hamer módszer szerint nem a rákos sejtek vándorlása okán alakulnak ki, hanem egy újabb pszichológiai konfliktus következtében. Például a daganatos betegség miatt kialakuló halálfélelem új konfliktust hoz létre.

4. A negyedik törvény kiemeli, hogy az agyat, amely ellenőrzi a betegség lefolyását segíteni lehet bizonyos vírusokkal és baktériumokkal.

5. Végül az ötödik törvény elmagyarázza, hogy a betegségek, ahogy mi ismerjük, valójában nem léteznek, de mindegyik egy nagyobb kozmikus rend miatt van jelen.

Forrás:: ujvilagtudat.blogspot.com

Dr. Hamer módszere - bár közismert - csak egy az információs diagnózisok és terápiák sorában, jelentősége mégis hatalmas. Egyrészt azért, mert rámutat olyan rejtett összefüggésekre, amelyek létezése nem közismert, ám ettől még fontos, és érint bennünket. Másrészt, korunk tekintélyelvű társadalmában jelentős súlya van annak, ha egy évtizedes tapasztalatokkal rendelkező orvos mondja meg a "tutit". Hiába mondta volna ugyanezt egy magyar  természetgyógyász, soha nem terjedt volna el ez a tudás, hiába igaz, és hatja át az életünket.